perjantai 9. huhtikuuta 2010

Jord under naglarna.

Idag satte jag de första fröna i jorden. :)

Det är i vårt växthus som odlingssäsongen är påbörjad. Tjälen börjar vara borta ur marken och då solen skiner blir det 25 grader varmt där.

Härligt då jag får "tjuvstarta" med odlingen i växthuset. Det var min sambo som först kom på tanken att vi skulle skaffa ett större växthus och jag var förstås inte svår att övertala då det gäller ett växthus. ;) Det blir nu andra sommaren som vi odlar i växthuset och jag njuter av att få odla där.

För mej är det avkoppling att få gräva i marken och så och skörda. Jag har alltid odlat för husbehov, nu odlar vi lite mer än det.

Dagens sådd består av sockerärter och bondbönor. Några bänkar har filt över sej för att värmas upp lite till före sådd och dit ska vi så morot, dill och sättlökar.



Flyttfåglarna återvänder nu. Idag hälsade "våra" tranor oss med sitt trumpetande då de flög över växthuset. De ska säkert fundera vad vi håller på med då det står flera brädhögar i kohagen. Vi har nämligen två tranor här varje sommar. Vi antar att det är samma par som återvänder år efter år för att föda upp sina ungar här på våra åkrar. Med vår lilla Massey ferguson traktor kan vi köra väldigt nära tranorna, fastän de har ungar med sej.



Lärkorna kvittrar i skyn och tofsviporna flyger lågt över åkrarna. Våren kommer med stormsteg nu.

1 kommentti:

  1. Du har hittat ditt paradis. Alla borde vi peta ner fingrarna i myllan och njuta. Snart får ni också börja ordna terapikurser som en alternativ medicin för stressade människor.

    Önskar dig lycka till under väntetiden...av frösådden.

    VastaaPoista