perjantai 14. toukokuuta 2010

Värmebölja

Jag kommer inte ihåg att vi skulla he haft så här varmt 14.e maj nån gång tidigare.
Säkert har det varit nån gång men idag stannade vår termometer på 28,8 grader. Dagen avslutades med dunder och skyfall.
Jag tycker det är mäktigt med åska och för det mesta njuter jag att beundra åskvädret. Ikväll var det lite spännade då jag undrade om jag skulle hinna mjölka färdigt så länge vi har ström.
Där ute hoppade stora hagelkulor upp och ner i marken och smattrandet mot taket överröstade alla åsksmällar men jag får än en gång konstatera, vi har ett bra ordnat elnät här i trakten.
Jag fick mjölka utan avbrott och endast en gång har lamporna slocknat för en halv sekund ikväll. :-)

Naturen hinner knappt med nu i värmen. Narcisserna slår ut, krokusarna vissnar och tulpanerna hinner väl blomma över före jag ser skymten av dem. Äppelträden kommer att få blad och blomknoppar vilken dag som helst. Jag är lite orolig för hur det går sen. Det känns otroligt att vi inte skulle få frostnätter efter 14.5. Nattfrosten tog alla äppelblom ifjol och i år har jag sett fram emot att få smaka av många nya äppelsorter.
Som tur är har jag insett att det inte lönar sej att stressa upp sej över vädret. Jag kan ändå inte påverka naturens krafter utan jag föröker göra det bästa av situationen.
Nu njuter vi av värmen. :-)

1 kommentti:

  1. Peace sister!

    Du har minsann fötterna stadigt i stövlarna. Varken blixtrar eller stormar hindrar dig från att lyfta från marken.

    Önskar att vädrets makter blåser varma vindar och ni får njuta av hundratals fullt blommande äppelträd för att under sensommaren ligga i gräset och tugga i den ena fräschare äppelsorten efter den andra.

    KRAM

    VastaaPoista