keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

En minnesvärd semester.

Ja, vi fick verkligen en minnesrik semester, på många sätt och vis.
Bara några få timmar efter att vi anlänt till Japan kom den största jordbävningen i Japans historia.
Jordbävningen orsakade mest förödelse på östkusten i norra Japan och det var inte lätt att övertyga släkt och vänner hemma i Finland om att livet fortsatte helt normalt i en stor del av Japan.

Västerlänska massmedier frossade i uppgifter och bilder från de värst drabbade områden. Ingenting nämdes om att största delen av japan klarade sej undan tsunamin. I de värst drabbade områden, så som staden Sendai och Fukushimaområdet, är det nästan totalförstörelse och jag hoppas innerligt att de ska få kärnkraftverken under kontroll så att räddnings och återuppbyggnadsarbeten kan fortsätta.
För vår del(och vänfamiljens) del fortsatte livet som normalt och vi fick många fina dagar och upplevelser i det naturvackra Japan :)














































Vi lyckades hitta några körsbärsträdsom var i blom :)



















Vi fick njuta av traditionell japansk mat


















 








och mindre traditionell mat.





Sen blev det ändrade reseplaner. Det blev en hemresa via Syd-korea tillsammans med våra vänner iställe för en helg i Tokyo. Inte hade vi ens i vår vildaste fantasi kunnat tro att vi kommer att besöka Syd-korea under vår semester.. Jag kunde snabbt konstatera att natruren är väldigt karg i Korea, människorna är otrevliga och vattnet luktar hemskt. Vi hann inte med en koreansk middag i Japan men det blev en sån i Korea iställe :)














Summa sumarum:
Det blev inte som planerat men vi hade en väldigt trevlig semester!
Det som grämmer mej mest är att jag var på plats då den kraftigaste jordbävningen i Japans historia slog till  och märkte ingenting.. ;)

2 kommenttia:

  1. Tack för det vackra inlägget.
    Böööl, jag vill tillbakas nu.

    KRAM

    VastaaPoista
  2. Ja Sue, jag hoppas verkligen att ni får åka tillbaka och avsluta er utlandsvistelse som planerat. Men i väntan på det gläds vi över att ha er nära :)

    VastaaPoista