sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Mars, redan?

Äntligen börjar det bli varmare väder och gissa om det började klia i fingrarna då jag märkte att det går att få ner grepen 5 cm i jorden innuti växthuset :) Härligt!
Det blev inte kallare än -31 grader i februari men det är alldeles tillräckligt. Till våren får vi se om kölden har gallrat ur några äppelsorter. Vi har ju över 250 olika äppelsorter och de flesta borde klara sej, borde..

Sonen hade 6-års kalas nu i helgen fast han fyller först på torsdag. På torsdag har vi inget kalas eftersom vi då åker iväg på semester :) Jag inhandlade biljetterna för snart 6 månader sen och avfärden har hela tiden varit långt fram i tiden men nu helt plötsligt närmar det sej. Dags att börja tvätta kläder som ska packas, ups..

Sonen hade övergett sin tanke på en skeppstårta med sjörövare som går på planka och nöjde sej med en traktortåra. Jag tyckte det skulla ha blivit sämre resultat om jag dekorerat tårtan mer så jag satte iställe en skål med blandade bär bredvid tårtan så fick var och en ösa mängder med härliga bär på sin egen talrik :)


Lite sjörövartema blev det iaf..



Idag inhandlade vi en begagnad mjölktank eftersom vår trotjänare börjar ge upp. Vår tank är från 1979 och har kylt vår mjölk effektivt i alla dessa år men NU då vi har ett eller två år kvar med mjölkningen ger den upp. Det känns lite frustrerade att inhandla en ny( ok, begagnad) tank så här i slutet av mjölkproduktionen men vi fick iaf fall en mindre tank nu så mejeriet borde inte börja klaga över för mycket fria fettsyror pga en för stor tank åt lite mjölk.
Just nu ser jag fram emot hela 12 dagar utan mjölkkor :)
Det blir första gången vi åker hela familjen utomlands och det här blir vårt livs semester(bara vi inte har spysjuka på torsdagmorgon) :)

3 kommenttia:

  1. Tänk vad mycket härligt ni får ta itu med i växthuset efter att ni semestrat och inhämtat inspiration från andra sidan Tellus.

    Välkomna!

    P.S. Döttrarna stod i morse och glädjeskuttade när de instämde i kör...snart är det fredag!

    VastaaPoista
  2. Trevlig resa! Låter ju nog bra med semester! Ni får köra igång med växthuset då ni kommer tillbaka. Hälsa med er till andra sidan jorden! Hälsn. Åsa i Sandsund

    VastaaPoista
  3. Lycka till på er "lilla utfärd"!
    Trevlig resa! :)

    VastaaPoista