torstai 21. lokakuuta 2010

En fin höstdag.

Nu har vi skördat klart där ute i trädgården. Idag tog jag in de sista kålrötterna till jordkällaren. Vi har haft riktigt fint väder idag, solsken och några plusgrader.
Kålrot är nordens motsvarighet till den lite mer exotiska Bataten. Man behöver inte köpa utländsk batat utan det går lika bra att använda finsk kålrot.
Pröva göra hemlagad klyftpotatis och sätt med kålrotsklyftor. Du får samma söt smak som med batat :-)

Igår bakade vi vitcholkad/jordgubbsmuffins. Glasyren är smält vitcholkad och lite jordgubbssylt som är omrörd med en tandsticka. Glasyren försvann dock ganska fort, mystiskt..

2 kommenttia:

  1. Oj,da jag skulle fa hugga tanderna i muffinsen. Far noja mig med sotman fran bataten eftersom kalrot inte hittas harborta.

    Trevligt veckoslut!

    VastaaPoista
  2. Ja Sue, för er är det säkert mest praktiskt och ekologiskt att äta batat i ställe för kålrot just nu ;-)

    VastaaPoista